Do většího kastrolu rozpustíme sádlo. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme osmahnout do tmavočervena. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a přidáme papriku. Trochu podlijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu dusit doměkka.
Až maso pustí štávu, přidáme malou lžičku sojovky (obě) a 1,5 kostky hovězího masoxu.
Když je maso středně měkké, přidáme malou lžičku worcesteru, lžičku hořčice a kečupu.
Pak maso za stálého podlévání necháme vařit až doměkka. Můžeme přidat chilli papričku (pokud máte rádi ostřejší).
Když je maso měkké, omáčku můžeme zahustit polohrubou moukou (do hrnku 3/4 studené vody a asi 2,5 lžíce mouky, rozkvedlat a zalít tím guláš) a nebo místo mouky jednoduše nalámaným chlebem.
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
Dáme do…
více o Jiříkův biskupský chlebíček
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka