Do většího kastrolu rozpustíme sádlo. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme osmahnout do tmavočervena. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a přidáme papriku. Trochu podlijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu dusit doměkka.
Až maso pustí štávu, přidáme malou lžičku sojovky (obě) a 1,5 kostky hovězího masoxu.
Když je maso středně měkké, přidáme malou lžičku worcesteru, lžičku hořčice a kečupu.
Pak maso za stálého podlévání necháme vařit až doměkka. Můžeme přidat chilli papričku (pokud máte rádi ostřejší).
Když je maso měkké, omáčku můžeme zahustit polohrubou moukou (do hrnku 3/4 studené vody a asi 2,5 lžíce mouky, rozkvedlat a zalít tím guláš) a nebo místo mouky jednoduše nalámaným chlebem.
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
Dáme do…
více o Jiříkův biskupský chlebíček
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek