Do většího kastrolu rozpustíme sádlo. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme osmahnout do tmavočervena. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a přidáme papriku. Trochu podlijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu dusit doměkka.
Až maso pustí štávu, přidáme malou lžičku sojovky (obě) a 1,5 kostky hovězího masoxu.
Když je maso středně měkké, přidáme malou lžičku worcesteru, lžičku hořčice a kečupu.
Pak maso za stálého podlévání necháme vařit až doměkka. Můžeme přidat chilli papričku (pokud máte rádi ostřejší).
Když je maso měkké, omáčku můžeme zahustit polohrubou moukou (do hrnku 3/4 studené vody a asi 2,5 lžíce mouky, rozkvedlat a zalít tím guláš) a nebo místo mouky jednoduše nalámaným chlebem.
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
Dáme do…
více o Jiříkův biskupský chlebíček
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem