Do většího kastrolu rozpustíme sádlo. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme osmahnout do tmavočervena. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a přidáme papriku. Trochu podlijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu dusit doměkka.
Až maso pustí štávu, přidáme malou lžičku sojovky (obě) a 1,5 kostky hovězího masoxu.
Když je maso středně měkké, přidáme malou lžičku worcesteru, lžičku hořčice a kečupu.
Pak maso za stálého podlévání necháme vařit až doměkka. Můžeme přidat chilli papričku (pokud máte rádi ostřejší).
Když je maso měkké, omáčku můžeme zahustit polohrubou moukou (do hrnku 3/4 studené vody a asi 2,5 lžíce mouky, rozkvedlat a zalít tím guláš) a nebo místo mouky jednoduše nalámaným chlebem.
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
Dáme do…
více o Jiříkův biskupský chlebíček
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové