Maliny dejte do širšího rendlíku s vyšším okrajem, vsypte cukr a na středním plameni vařte za stálého míchání dvacet minut. Pak hustší malinové pyré rozdělte do čtyř skleněných pohárků (nejlépe z varného skla) o objemu 250 ml a vychlaďte. Řecký jogurt smíchejte s ušlehanou smetanou, dvěma lžícemi cukru a vanilkovým extraktem a rozdělte na maliny. Zasypte cukrem a nechte pod grilem dozlatova zkaramelizovat.
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku,…
více o Vepřové s jablky na kmíně