Maliny dejte do širšího rendlíku s vyšším okrajem, vsypte cukr a na středním plameni vařte za stálého míchání dvacet minut. Pak hustší malinové pyré rozdělte do čtyř skleněných pohárků (nejlépe z varného skla) o objemu 250 ml a vychlaďte. Řecký jogurt smíchejte s ušlehanou smetanou, dvěma lžícemi cukru a vanilkovým extraktem a rozdělte na maliny. Zasypte cukrem a nechte pod grilem dozlatova zkaramelizovat.
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme do červena. Mezitím si nastrouháme sýry. Možno přidat další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče