Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem. Přidáme mouku prosátou s kypřicím práškem, vanilinovým cukrem a vše lehce promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Povrch uhladíme tak, aby těsto bylo na okrajích poněkud vyšší, a poklademe půlkami švestek (slupkami dolů). Posypeme drobenkou a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Drobenku připravíme tak, že prosátou mouku promneme s cukrem a máslem.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta