Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem. Přidáme mouku prosátou s kypřicím práškem, vanilinovým cukrem a vše lehce promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Povrch uhladíme tak, aby těsto bylo na okrajích poněkud vyšší, a poklademe půlkami švestek (slupkami dolů). Posypeme drobenkou a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Drobenku připravíme tak, že prosátou mouku promneme s cukrem a máslem.
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové