Juverlajka

2.89

hodnoceno: 9
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 400
      g vepřové maso
    • 1,5
      l voda
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks citron
    • 1
      hrnek rýže
    • petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo

Postup přípravy receptu

  • Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku.
  • Ze směsi vytvarujeme malé kuličky. Dáme vařit vodu a až bude vřít, kuličky do ní vložíme a vaříme do měkka.
  • Pak přidáme 1/2 hrníčku rýže.
  • Až bude i rýže hotová rozmixujeme vajíčka s citronovou šťávou a vlejeme pomaloučku do polévky.
  • Je to oblíbená polévka každé řecké hospodyňky.
Zařazení: Polévky Řecko

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: