Nejdříve si připravíme nádivku. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, na ní orestujeme na kostičky nakrájená játra (žampiony). Až budou játra orestovaná, podlijeme pivem a necháme krátkou dobu dusit. Mezitím si na kostičky nakrájíme rohlíky, vložíme do mísy a namočíme pivem. Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou petržel a šunku. Smícháme s podušenými játry, osolíme a opepříme. Promícháme, dáme nádivku do kachny, zašijeme a kachnu po obou stranách důkladně nasolíme a pokmínujeme. Podlijeme pivem a vodou, vložíme do vyhřáté trouby na 120 minut cca na 150 stupňů. Kachnu musíme od začatku poctivě polévat výpekem, aby se nám nespálila kůžička.
Marináda na 2–3 krkovice: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hořčice, 1 dl piva (desítka, dvanáctka je moc hořká),…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Maso smíchejte s 100g libovolného sýra dle vaší chuti (zkusila jsem Nivu nahrubo nastrouhanou, bylo to velice dobré), 2…
více o Ruské placičky podle Moniky
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme…
více o Bramborovo-kapustové placičky