Nejdříve si připravíme nádivku. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, na ní orestujeme na kostičky nakrájená játra (žampiony). Až budou játra orestovaná, podlijeme pivem a necháme krátkou dobu dusit. Mezitím si na kostičky nakrájíme rohlíky, vložíme do mísy a namočíme pivem. Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou petržel a šunku. Smícháme s podušenými játry, osolíme a opepříme. Promícháme, dáme nádivku do kachny, zašijeme a kachnu po obou stranách důkladně nasolíme a pokmínujeme. Podlijeme pivem a vodou, vložíme do vyhřáté trouby na 120 minut cca na 150 stupňů. Kachnu musíme od začatku poctivě polévat výpekem, aby se nám nespálila kůžička.
Marináda na 2–3 krkovice: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hořčice, 1 dl piva (desítka, dvanáctka je moc hořká),…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)