Nejdříve si připravíme nádivku. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, na ní orestujeme na kostičky nakrájená játra (žampiony). Až budou játra orestovaná, podlijeme pivem a necháme krátkou dobu dusit. Mezitím si na kostičky nakrájíme rohlíky, vložíme do mísy a namočíme pivem. Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou petržel a šunku. Smícháme s podušenými játry, osolíme a opepříme. Promícháme, dáme nádivku do kachny, zašijeme a kachnu po obou stranách důkladně nasolíme a pokmínujeme. Podlijeme pivem a vodou, vložíme do vyhřáté trouby na 120 minut cca na 150 stupňů. Kachnu musíme od začatku poctivě polévat výpekem, aby se nám nespálila kůžička.
Marináda na 2–3 krkovice: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hořčice, 1 dl piva (desítka, dvanáctka je moc hořká),…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič