Nejdříve si připravíme nádivku. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, na ní orestujeme na kostičky nakrájená játra (žampiony). Až budou játra orestovaná, podlijeme pivem a necháme krátkou dobu dusit. Mezitím si na kostičky nakrájíme rohlíky, vložíme do mísy a namočíme pivem. Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou petržel a šunku. Smícháme s podušenými játry, osolíme a opepříme. Promícháme, dáme nádivku do kachny, zašijeme a kachnu po obou stranách důkladně nasolíme a pokmínujeme. Podlijeme pivem a vodou, vložíme do vyhřáté trouby na 120 minut cca na 150 stupňů. Kachnu musíme od začatku poctivě polévat výpekem, aby se nám nespálila kůžička.
Marináda na 2–3 krkovice: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hořčice, 1 dl piva (desítka, dvanáctka je moc hořká),…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli…
více o Kuřecí křidélka na pivě
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Připravíme si náplň…
více o Meruňkové řezy s pudinkem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem