Kachna na víně s perníkem

2.82

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • 50
      g slanina
    • bobkový list
    • rozmarýn
    • 0,5
      l červené víno
    • 5
      ks šalotka
    • 1
      ks kachna chlazená
    • 150
      g perník na strouhání

Postup přípravy receptu

  • Kachnu očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Šalotky oloupeme a spolu se slaninou, snítkou rozmarýnu a bobkovým listem přidáme ke kachně. Perník nastrouháme a vsypeme do červeného vína. Touto směsí kachnu podlijeme a pečeme přikrytou za občasného „potřásání“ cca 1–2 hodiny podle velikosti kachny. Upečenou kachnu ještě dopékáme odkrytou dozlatova. Omáčku můžeme zjemnit lžící másla. Podáváme s bramborovými noky.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: