Kachnu očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Šalotky oloupeme a spolu se slaninou, snítkou rozmarýnu a bobkovým listem přidáme ke kachně. Perník nastrouháme a vsypeme do červeného vína. Touto směsí kachnu podlijeme a pečeme přikrytou za občasného „potřásání“ cca 1–2 hodiny podle velikosti kachny. Upečenou kachnu ještě dopékáme odkrytou dozlatova. Omáčku můžeme zjemnit lžící másla. Podáváme s bramborovými noky.
Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
Na rozehřátém oleji maso…
více o Kuře na víně se zeleninou
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort