Kachnu umyjeme, osušíme, osolíme zvenku i zevnitř, posypeme kmínem a položíme ji do pekáčku vymazaného sádlem spodkem dolů. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny odkrytou. Jakmile se nám opeče kůrka, kachnu otočíme, přikryjeme a pečeme doměkka. Nakonec odkryjeme a necháme opéct kůži. Kdyby se z kachny vypeklo hodně sádla, už během pečení si můžete odebrat.
Počítejte s tím, že kachna může měknout až 2 hodiny, opravdu záleží na velikosti a stáří kachny. Můžete ji péct samozřejmě i naporcovanou.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví