Kachnu umyjeme, osušíme, osolíme zvenku i zevnitř, posypeme kmínem a položíme ji do pekáčku vymazaného sádlem spodkem dolů. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny odkrytou. Jakmile se nám opeče kůrka, kachnu otočíme, přikryjeme a pečeme doměkka. Nakonec odkryjeme a necháme opéct kůži. Kdyby se z kachny vypeklo hodně sádla, už během pečení si můžete odebrat.
Počítejte s tím, že kachna může měknout až 2 hodiny, opravdu záleží na velikosti a stáří kachny. Můžete ji péct samozřejmě i naporcovanou.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové