Omytou a osušenou kachnu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.
Brambory najemno nastrouháme, dáme do utěrky a vytlačíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, opražíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájená játra, brambory a několik minut za stálého míchání pražíme. Necháme vychladnout, přidáme vejce, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř, majoránku a dobře propracujeme.
Náplní naplníme kachnu, zašijeme, vložíme do pekáče, podlejeme 1/2 dl vody a přikrytou pečeme 2–3 hodiny.
Během pečení poléváme vypečeným tukem. Měkkou kachnu odkryjeme, propícháme vidličkou, vypečenou šťávou polijeme a necháme dopéct dokřupava.
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč