Omytou a osušenou kachnu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.
Brambory najemno nastrouháme, dáme do utěrky a vytlačíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, opražíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájená játra, brambory a několik minut za stálého míchání pražíme. Necháme vychladnout, přidáme vejce, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř, majoránku a dobře propracujeme.
Náplní naplníme kachnu, zašijeme, vložíme do pekáče, podlejeme 1/2 dl vody a přikrytou pečeme 2–3 hodiny.
Během pečení poléváme vypečeným tukem. Měkkou kachnu odkryjeme, propícháme vidličkou, vypečenou šťávou polijeme a necháme dopéct dokřupava.
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině