Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou

2.88

hodnoceno: 8
Příprava: 240 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • hřebíček
    • pepř mletý
    • pomeranč 2–3 kolečka
    • rozmarýn
    • kmín
    • pomerančová šťáva
    • med
    • mletá paprika
    • 2
      ks jablka nakrájená na měsíčky
    • 1
      ks kachna

Postup přípravy receptu

  • Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky, roztlučený hřebíček, kmín, mletý rozmarýn). Naplnila jsem ji jablky a pomeranči s hřebíčkem a dala odležet přikrytou v pekáči do lednice. Kachničku peču při teplotě 250 °C cca 15 až 25 minut, pak uberu na 150–170 °C a pomalu peču asi 3 hodiny, průběžne podlévám výpekem. Po upečení sliju výpek, vytáhnu z kačky jablka, pomeranče vložím do výpeku a vše v hluboké nádobě ponorným mixérem rozmixuji v polohustou omáčku – nezahuštuji, dle potřeby dochutím.
  • Podávám s bramborovým knedlíkem, červeným zelím s hrozny, zalité červeným vínem. Poliju omáčkou. Omáčka je výborná, i když vám nezbyde zelí, lze ji nastavit (voda, mouka) a podávat ke zbylému masu s houskovým knedlíkem.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: