Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky, roztlučený hřebíček, kmín, mletý rozmarýn). Naplnila jsem ji jablky a pomeranči s hřebíčkem a dala odležet přikrytou v pekáči do lednice. Kachničku peču při teplotě 250 °C cca 15 až 25 minut, pak uberu na 150–170 °C a pomalu peču asi 3 hodiny, průběžne podlévám výpekem. Po upečení sliju výpek, vytáhnu z kačky jablka, pomeranče vložím do výpeku a vše v hluboké nádobě ponorným mixérem rozmixuji v polohustou omáčku – nezahuštuji, dle potřeby dochutím.
Podávám s bramborovým knedlíkem, červeným zelím s hrozny, zalité červeným vínem. Poliju omáčkou. Omáčka je výborná, i když vám nezbyde zelí, lze ji nastavit (voda, mouka) a podávat ke zbylému masu s houskovým knedlíkem.
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)