Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky, roztlučený hřebíček, kmín, mletý rozmarýn). Naplnila jsem ji jablky a pomeranči s hřebíčkem a dala odležet přikrytou v pekáči do lednice. Kachničku peču při teplotě 250 °C cca 15 až 25 minut, pak uberu na 150–170 °C a pomalu peču asi 3 hodiny, průběžne podlévám výpekem. Po upečení sliju výpek, vytáhnu z kačky jablka, pomeranče vložím do výpeku a vše v hluboké nádobě ponorným mixérem rozmixuji v polohustou omáčku – nezahuštuji, dle potřeby dochutím.
Podávám s bramborovým knedlíkem, červeným zelím s hrozny, zalité červeným vínem. Poliju omáčkou. Omáčka je výborná, i když vám nezbyde zelí, lze ji nastavit (voda, mouka) a podávat ke zbylému masu s houskovým knedlíkem.
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do…
více o Zapečené palačinky se sýrem
Na másle zpěníme dorůžova cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme horkou vodou. Přidáme koření a necháme povařit,…
více o Lenčina skvělá rajská omáčka
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem