Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky, roztlučený hřebíček, kmín, mletý rozmarýn). Naplnila jsem ji jablky a pomeranči s hřebíčkem a dala odležet přikrytou v pekáči do lednice. Kachničku peču při teplotě 250 °C cca 15 až 25 minut, pak uberu na 150–170 °C a pomalu peču asi 3 hodiny, průběžne podlévám výpekem. Po upečení sliju výpek, vytáhnu z kačky jablka, pomeranče vložím do výpeku a vše v hluboké nádobě ponorným mixérem rozmixuji v polohustou omáčku – nezahuštuji, dle potřeby dochutím.
Podávám s bramborovým knedlíkem, červeným zelím s hrozny, zalité červeným vínem. Poliju omáčkou. Omáčka je výborná, i když vám nezbyde zelí, lze ji nastavit (voda, mouka) a podávat ke zbylému masu s houskovým knedlíkem.
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu