Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku. Dejte pozor, aby nechytila barvu. Přidejte švestky a cukr a míchejte, až se cukr rozpustí. Přilijte víno a vývar, nechte 15 minut povařte doměkka. Uchovejte v teple.
Předehřejte troubu na 180 ºC. Nožem nařežte kůži na prsíčkách do mřížky a dobře je osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a položte na ni maso kůží dolů. Opékejte 6–7 minut, pak otočte a do pánve přihoďte tymián, anýz a máslo. Počkejte, až se máslo rozpustí. Pak celý obsah pánve přesuňte do pekáčku. Pokud máte rádi růžové maso, pečte v troubě dalších 5–6 minut. Dáváte-li přednost propečenému, nechte tam kachnu 10–12 minut.
Maso podlijte švestkovou omáčkou a nechte je opět stát. Při podávání nakrájejte prsíčka na tenké plátky. Dejte je na talíř, přelijte omáčkou a doplňte přílohami.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem