Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku. Dejte pozor, aby nechytila barvu. Přidejte švestky a cukr a míchejte, až se cukr rozpustí. Přilijte víno a vývar, nechte 15 minut povařte doměkka. Uchovejte v teple.
Předehřejte troubu na 180 ºC. Nožem nařežte kůži na prsíčkách do mřížky a dobře je osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a položte na ni maso kůží dolů. Opékejte 6–7 minut, pak otočte a do pánve přihoďte tymián, anýz a máslo. Počkejte, až se máslo rozpustí. Pak celý obsah pánve přesuňte do pekáčku. Pokud máte rádi růžové maso, pečte v troubě dalších 5–6 minut. Dáváte-li přednost propečenému, nechte tam kachnu 10–12 minut.
Maso podlijte švestkovou omáčkou a nechte je opět stát. Při podávání nakrájejte prsíčka na tenké plátky. Dejte je na talíř, přelijte omáčkou a doplňte přílohami.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort