Kachní prsa se švestkovou omáčkou

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Kachna
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • snítka tymiánu
    • anýz hvězdička
    • 2
      ks kachní prsa vykoštěná
  • Omáčka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 300
      ml hovězí vývar
    • 50
      ml červené víno
    • 1
      ks šalotka
    • 250
      g švestky zralé, vypeckované
    • 2
      lžíce hnědý cukr

Postup přípravy receptu

  • Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku. Dejte pozor, aby nechytila barvu. Přidejte švestky a cukr a míchejte, až se cukr rozpustí. Přilijte víno a vývar, nechte 15 minut povařte doměkka. Uchovejte v teple.

    RADA: Omáčka:

  • Předehřejte troubu na 180 ºC. Nožem nařežte kůži na prsíčkách do mřížky a dobře je osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a položte na ni maso kůží dolů. Opékejte 6–7 minut, pak otočte a do pánve přihoďte tymián, anýz a máslo. Počkejte, až se máslo rozpustí. Pak celý obsah pánve přesuňte do pekáčku. Pokud máte rádi růžové maso, pečte v troubě dalších 5–6 minut. Dáváte-li přednost propečenému, nechte tam kachnu 10–12 minut.

    RADA: Kachna:

  • Maso podlijte švestkovou omáčkou a nechte je opět stát. Při podávání nakrájejte prsíčka na tenké plátky. Dejte je na talíř, přelijte omáčkou a doplňte přílohami.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.