3.67
RADA: Omáčka:
RADA: Kachna:
V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou… více o Uzená krkovička se švestkovou omáčkou
Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. V kýtě vytvoříme nožem kapsu, do které vtlačíme sušené švestky tak, aby se dala… více o Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
V hluboké pánvi orestujeme dozlatova na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme a okořeníme kari kořením a kořením na… více o Kuřecí prsa se smetanovou kari omáčkou
Pokud jde o plátky toastového chleba, každý má svůj oblíbený způsob, jak si je vychutnat.… Celý článek
Říká se, že Slované se narodili s košíkem v ruce, a Češi rovnou v něm. Houbaření je českým… Celý článek
Šumavská příroda je sice drsná, ale také velmi krásná a bohatá na spoustu surovin. Odjakživa… Celý článek
Jsou sirupy, ze kterých se dá udělat skvělá limonáda. A pak jsou takové, ze kterých je nejen… Celý článek
Kuře rozporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme, mírně posypeme sladkou paprikou. Cibuli zpěníme na trošce oleje,… více o Kuře na jablečném džusu
Těsto připravíme smícháním všech ingrediencí. Poté ho vlijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech s vyšším… více o Počmáraná buchta
Všechny ingredience na těsto vypracujeme na vále. Necháme asi na 30 min. odpočinout v lednici. Pak vyválíme obdélník,… více o Slezský točený perník
Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky, asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji… více o Vestfálský měšec
Brambory uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na kousky (nejlépe protlačit sítkem na bramborový salát). Listy… více o Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem
Mouku smíchanou s práškem do pečiva a s práškem do perníku promícháme s cukrem, pudinkem a kakaem. Přilijeme olej a… více o Perník s pudinkem – nedrobí se
Cornflakes rozmělníme na hrubou strouhanku. Banány rozkrojíme napůl (ne podélně) a napíchneme na špejlě (ne úplně do… více o Banány na špejli
Žloutky s cukrem šleháme ručně ve vodní páře. Odstavíme a vyšleháme ručním šlehačem (asi 3 minuty). K vyšlehaným… více o Domácí vanilková zmrzlina
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do… více o Smetanová dýňová polévka
Nejprve propláchnutou pohanku nasypeme do hrnce s osolenou vodou, přidáme lžíci olivového oleje a vaříme tak dlouho, až… více o Pohankový salát se sýrem a cuketou
1. Pohanku spařte vroucí vodou a nechte dvacet minut bobtnat. Pak slijte vodu a pohanku vložte do mixéru spolu s… více o Pohanková pomazánka
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky. Kabanos nakrájíme na… více o Náš buřtguláš