Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku. Dejte pozor, aby nechytila barvu. Přidejte švestky a cukr a míchejte, až se cukr rozpustí. Přilijte víno a vývar, nechte 15 minut povařte doměkka. Uchovejte v teple.
Předehřejte troubu na 180 ºC. Nožem nařežte kůži na prsíčkách do mřížky a dobře je osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a položte na ni maso kůží dolů. Opékejte 6–7 minut, pak otočte a do pánve přihoďte tymián, anýz a máslo. Počkejte, až se máslo rozpustí. Pak celý obsah pánve přesuňte do pekáčku. Pokud máte rádi růžové maso, pečte v troubě dalších 5–6 minut. Dáváte-li přednost propečenému, nechte tam kachnu 10–12 minut.
Maso podlijte švestkovou omáčkou a nechte je opět stát. Při podávání nakrájejte prsíčka na tenké plátky. Dejte je na talíř, přelijte omáčkou a doplňte přílohami.
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
-Uvaříme vřetýnka.
-V hluboké pánvi necháme "rozpustit" asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke šlehání.
…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)