Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme připravenou směs a zapékáme v troubě asi 1/2 hodiny. Mezitím nakrájíme brambory na plátky a osmažíme je v oleji doměkka. Na plátky nakrájená rajčata opečeme a na maso je naklademe do vrstev spolu s plátky osmažených brambor. Takto připravený pekáč s vrstvami masa, rajčat a brambor zalijeme rajčatovou šťávou a zapékáme v troubě zhruba 15 minut. Podáváme s bílou rýží.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl