Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut.
Upečený korpus poprášíme hladkou moukou a otočíme na utěrku. Papír odtrhneme a korpus necháme vychladnout.
Jahody očistíme. Asi 100 g propasírujeme a osladíme moučkovým cukrem. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme s propasírovanými jahodami. Zbylé jahody nakrájíme na kousky.
Korpus potřeme jahodovou šlehačkou a poklademe částí zbylých jahod. Pomocí utěrky ho stočíme a roládu necháme zatuhnout. Pak ji posypeme cukrem, nakrájíme na porce a ozdobíme zbylými jahodami.
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Utřeme vejce s cukrem, přidáme ostatní suroviny, zpracujeme těsto a nakonec lehce vmícháme čokoládu a banány. Formičky…
více o Čokoládovo-banánové muffiny
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky