Kakaové ořechy s máslovým krémem

4.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 200
      g máslo
    • 1
      lžíce voda
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 100
      g mleté vlašské ořechy
  • Máslový krém
    • 250
      g máslo změklé
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • hnědý rum dle typu náplně
    • kakao dle typu náplně
  • Na ozdobení (nemusí být):
    • moučkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  • Z mouky, cukru, tuku, kakaa, vody a ořechů si uděláme těsto, které necháme v chladu nejlépe do druhého dne odpočinout. Není to klasické těsto určené na válení, tak se nebojte, že není takové klasicky hladké.
  • Z těsta si odebíráme kousky, kterými plníme formičky na ořechy. Dáváme pozor, aby byl ve formičce s těstem důlek, jinak se nám při pečení těsto vyboulí vzhůru a půjde špatně plnit!
  • Formičky dáváme na plech. Pečeme v předehřáté troubě cca 12–⁠16 minut. Plech během pečení v troubě otočíme. Vyzkoušíme prstem (aby nebylo těsto příliš měkké), nebo jeden ořech na zkoušku vyklopíme mírným klepnutím o prkénko. Používáme chňapku.
  • Upečené ořechy z formiček vyndaváme ještě před vychladnutím.
  • Pokud máme rádi ořechy světlé, tak do těsta nepřidáme kakao a vynecháme vodu.
  • Z měkkého másla a cukrů si vyšleháme (utřeme) hladký bílý krém.
  • Pokud chceme mít krém kakaový, přidáme cca lžíci kakaa.
  • Pokud chceme mít krém citronový, přidáme pár kapek citronu se špetkou citronové kůry.
  • Pokud chceme mít krém kávový, přidáme lžíci silné kávy a lžičku (dle chuti) spařeného logru.
  • Pečené ořechy si rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinou ořechů.
  • Nejrychlejší plnění je cukrářským sáčkem a navíc to i hezky vypadá.
  • Namazané a slepené ořechy můžeme polít čokopolevou nebo pocukrovat.
  • Hotové ořechy skladujeme v chladu.
Zařazení: Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: