Nachystáme si běžný hlubší plech (vymazat olejem a vysypat hrubou moukou). Troubu zapneme na 180 stupňů. Nastrouháme si jablka a také nasekáme ořechy. Všechny přísady na těsto dáme do mísy a ručním šlehačem prošleháme – stačí chvilku, jen aby bylo vše smícháno. Nalijeme na plech (těsto se vám může zdát hodně řídké, ale to je v pořádku). Na těsto dáme nastrouhaná jablka – i když budou moc mokrá, tak to nevadí. Posypeme ořechy a dáme do trouby na 20–25 minut. Ihned po vytažení z trouby posypeme skořicovým cukrem, nebo jen skořicí. Dáme vychladit.
Tento moučník je velmi jednoduchý, není moc sladký, je spíše vlhký, lehký a moc chutný. Těsto ráda používám na různé druhy moučníků – jak kakaových, tak i bez kakaa, vždy se povede. Je výborný jak v zimě, tak i v horkých letních dnech je vynikající hodně vychlazený.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat,…
více o Sýrová roláda pro labužníky
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)