Nachystáme si běžný hlubší plech (vymazat olejem a vysypat hrubou moukou). Troubu zapneme na 180 stupňů. Nastrouháme si jablka a také nasekáme ořechy. Všechny přísady na těsto dáme do mísy a ručním šlehačem prošleháme – stačí chvilku, jen aby bylo vše smícháno. Nalijeme na plech (těsto se vám může zdát hodně řídké, ale to je v pořádku). Na těsto dáme nastrouhaná jablka – i když budou moc mokrá, tak to nevadí. Posypeme ořechy a dáme do trouby na 20–25 minut. Ihned po vytažení z trouby posypeme skořicovým cukrem, nebo jen skořicí. Dáme vychladit.
Tento moučník je velmi jednoduchý, není moc sladký, je spíše vlhký, lehký a moc chutný. Těsto ráda používám na různé druhy moučníků – jak kakaových, tak i bez kakaa, vždy se povede. Je výborný jak v zimě, tak i v horkých letních dnech je vynikající hodně vychlazený.
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé