Nachystáme si běžný hlubší plech (vymazat olejem a vysypat hrubou moukou). Troubu zapneme na 180 stupňů. Nastrouháme si jablka a také nasekáme ořechy. Všechny přísady na těsto dáme do mísy a ručním šlehačem prošleháme – stačí chvilku, jen aby bylo vše smícháno. Nalijeme na plech (těsto se vám může zdát hodně řídké, ale to je v pořádku). Na těsto dáme nastrouhaná jablka – i když budou moc mokrá, tak to nevadí. Posypeme ořechy a dáme do trouby na 20–25 minut. Ihned po vytažení z trouby posypeme skořicovým cukrem, nebo jen skořicí. Dáme vychladit.
Tento moučník je velmi jednoduchý, není moc sladký, je spíše vlhký, lehký a moc chutný. Těsto ráda používám na různé druhy moučníků – jak kakaových, tak i bez kakaa, vždy se povede. Je výborný jak v zimě, tak i v horkých letních dnech je vynikající hodně vychlazený.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny