Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rozetřeme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu asi 13–15 minut, raději vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout, pak rozkrojíme na tři díly (pruhy), které budeme potírat krémem a skládat na sebe. Pak potřeme i povrch poskládaného moučníku, který posypeme buď kokosem nebo ořechy. Necháme proležet a podáváme.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, pak dobře vmícháme kakao.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb