Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rozetřeme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu asi 13–15 minut, raději vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout, pak rozkrojíme na tři díly (pruhy), které budeme potírat krémem a skládat na sebe. Pak potřeme i povrch poskládaného moučníku, který posypeme buď kokosem nebo ořechy. Necháme proležet a podáváme.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, pak dobře vmícháme kakao.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort