Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rozetřeme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu asi 13–15 minut, raději vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout, pak rozkrojíme na tři díly (pruhy), které budeme potírat krémem a skládat na sebe. Pak potřeme i povrch poskládaného moučníku, který posypeme buď kokosem nebo ořechy. Necháme proležet a podáváme.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, pak dobře vmícháme kakao.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč