Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rozetřeme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu asi 13–15 minut, raději vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout, pak rozkrojíme na tři díly (pruhy), které budeme potírat krémem a skládat na sebe. Pak potřeme i povrch poskládaného moučníku, který posypeme buď kokosem nebo ořechy. Necháme proležet a podáváme.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, pak dobře vmícháme kakao.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka