Smícháme sypké přísady (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva), přidáme heru a vejce. Krátce promneme mezi prsty na žmolenku. Vsypeme do pekáče velikosti 30×40 cm, který vyložíme papírem na pečení. Ušleháme tvarohy s mlékem, cukrem a vejci. Nalijeme na žmolenku.
Posypeme jablky, skořicovým cukrem, rozinkami, mandlemi a kokosem. Pokapeme rumem. Pečeme při 170 °C cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a až poté krájíme.
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany