Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak přidáme vodu, olej a ještě prošleháme. Vsypeme mouku smíchanou s kypřidlem a kakaem, řádně promícháme a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme péct zvolna do předehřáté trouby. Až se těsto začne odlepovat od okrajů, píchneme do středu korpusu špejlí. Když ji vytáhneme čistou, bez nalepeného těsta, je korpus hotový. Necháme ho vychladnout, pak podélně prokrojíme na dva díly.
**Krém:** Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak přidáme tvaroh a smetanu a řádně promícháme.
Spodní díl korpusu namažeme menší polovinou krému, přiklopíme druhou polovinou korpusu a ten pomažeme zbylým krémem společně s boky dortu. Dáme vychladit.
**Poleva:** V malém kastrůlku si rozpustíme máslo, ve kterém dobře rozmícháme metličkou moučkový cukr a kakao. Vznikne hustší kašička, kterou dle potřeby zředíme rumem (vodou).
Připravenou polevou přelijeme vychlazený dort, který necháme nejlépe do druhého dne proležet.
Dort před podáváním ozdobíme ušlehanou smetanou ke šlehání s vanilkovým cukrem a podáváme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka