Žloutky vyšleháme s cukrem, vmícháme směs kakaa, ořechů, krupice a prášku do pečiva. Přidáme nastrouhaná jablka a zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme na 180° cca 25 minut. Vychladlý korpus můžeme plnit pařížskou šlehačkou či jiným oblíbeným krémem.
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastrouháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku