Žloutky vyšleháme s cukrem, vmícháme směs kakaa, ořechů, krupice a prášku do pečiva. Přidáme nastrouhaná jablka a zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme na 180° cca 25 minut. Vychladlý korpus můžeme plnit pařížskou šlehačkou či jiným oblíbeným krémem.
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastrouháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem