Žloutky vyšleháme s cukrem, vmícháme směs kakaa, ořechů, krupice a prášku do pečiva. Přidáme nastrouhaná jablka a zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme na 180° cca 25 minut. Vychladlý korpus můžeme plnit pařížskou šlehačkou či jiným oblíbeným krémem.
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastrouháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví