Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a ještě prošleháme. Pak vmícháme mouku s kypřidlem a kakaem, nastrouhané nebo rozmixované sojové suky a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu. Až se začne těsto odlepovat od okrajů, vyzkoušíme špejlí. Pokud špejle zůstane čistá, máme pečeno. Necháme vychladnout.
V kastrůlku si rozpustíme máslo, do kterého metličkou nebo kvedlačkou vmícháme cukr a kakao. Směs zředíme rumem nebo vodou na potřebnou hustotu a polevu nalijeme na upečený korpus. Mašlovačkou stejnoměrně rozetřeme a necháme minutku zatuhnout. Pak dozdobíme podle své chuti například kokosem nebo ořechy.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, je hotové…
více o Rybízový koláč s polevou
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka