Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a ještě prošleháme. Pak vmícháme mouku s kypřidlem a kakaem, nastrouhané nebo rozmixované sojové suky a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu. Až se začne těsto odlepovat od okrajů, vyzkoušíme špejlí. Pokud špejle zůstane čistá, máme pečeno. Necháme vychladnout.
V kastrůlku si rozpustíme máslo, do kterého metličkou nebo kvedlačkou vmícháme cukr a kakao. Směs zředíme rumem nebo vodou na potřebnou hustotu a polevu nalijeme na upečený korpus. Mašlovačkou stejnoměrně rozetřeme a necháme minutku zatuhnout. Pak dozdobíme podle své chuti například kokosem nebo ořechy.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, je hotové…
více o Rybízový koláč s polevou
Nakrájím si čtyři plátky šunky namažu je křenovou pomazánkou nastříkám šlehačku a zabalím.Ozdobím a jako přílohu bílé…
více o Šunkova rolka se šlehačkou
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem