Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a ještě prošleháme. Pak vmícháme mouku s kypřidlem a kakaem, nastrouhané nebo rozmixované sojové suky a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu. Až se začne těsto odlepovat od okrajů, vyzkoušíme špejlí. Pokud špejle zůstane čistá, máme pečeno. Necháme vychladnout.
V kastrůlku si rozpustíme máslo, do kterého metličkou nebo kvedlačkou vmícháme cukr a kakao. Směs zředíme rumem nebo vodou na potřebnou hustotu a polevu nalijeme na upečený korpus. Mašlovačkou stejnoměrně rozetřeme a necháme minutku zatuhnout. Pak dozdobíme podle své chuti například kokosem nebo ořechy.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, je hotové…
více o Rybízový koláč s polevou
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Uhněteme těsto a vytvoříme malé kuličky. Uprostřed nich vyhloubíme důlky, které naplníme marmeládou. Pečeme na suchém…
více o Placičky z ovesných vloček
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli