Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a ještě prošleháme. Pak vmícháme mouku s kypřidlem a kakaem, nastrouhané nebo rozmixované sojové suky a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu. Až se začne těsto odlepovat od okrajů, vyzkoušíme špejlí. Pokud špejle zůstane čistá, máme pečeno. Necháme vychladnout.
V kastrůlku si rozpustíme máslo, do kterého metličkou nebo kvedlačkou vmícháme cukr a kakao. Směs zředíme rumem nebo vodou na potřebnou hustotu a polevu nalijeme na upečený korpus. Mašlovačkou stejnoměrně rozetřeme a necháme minutku zatuhnout. Pak dozdobíme podle své chuti například kokosem nebo ořechy.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, je hotové…
více o Rybízový koláč s polevou
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu