Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a ještě prošleháme. Pak vmícháme mouku s kypřidlem a kakaem, nastrouhané nebo rozmixované sojové suky a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu. Až se začne těsto odlepovat od okrajů, vyzkoušíme špejlí. Pokud špejle zůstane čistá, máme pečeno. Necháme vychladnout.
V kastrůlku si rozpustíme máslo, do kterého metličkou nebo kvedlačkou vmícháme cukr a kakao. Směs zředíme rumem nebo vodou na potřebnou hustotu a polevu nalijeme na upečený korpus. Mašlovačkou stejnoměrně rozetřeme a necháme minutku zatuhnout. Pak dozdobíme podle své chuti například kokosem nebo ořechy.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, je hotové…
více o Rybízový koláč s polevou
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety