Kančí ragú se šípkovou omáčkou

3.86

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 500
      g máslo
    • 0,5
      ks celer
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 3
      lžíce sádlo
    • 100
      g hladká mouka
    • ocet
    • 1
      ks petržel
    • 1
      snítka tymián
    • 200
      ml smetana
    • 10
      ks bobkový list
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 1
      l červené víno
    • 15
      ks nové koření
    • 20
      ks pepř celý
    • 1
      ks špek kůže
    • 10
      ks jalovec
    • 2
      lžíce švestková povidla
    • 500
      g cukr
    • 2
      kg kančí maso krkovice
    • 2
      dl šípková zavařenina pyré

Postup přípravy receptu

  • Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme do měšce. Na polovině másla orestujeme tvrdou zeleninu dozlatova. Přidáme cibuli a měšec s kořením. Přidáme povidla, trochu cukru a šípkové pyré a orestujeme na barvu. Maso osolíme, opepříme, orestujeme na sádle a vložíme do základu. Zalijeme červeným vínem a necháme pomalu táhnout doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Když je maso měkké, vybereme ho z omáčky a omáčku zahustíme jíškou. Necháme provařit a zjemníme smetanou. Dle potřeby dochutíme a vše dohromady vymixujeme s máslem dohladka. Přecedíme přes jemný cedník. Maso vložíme zpět do omáčky a podáváme s karlovarským knedlíkem.
Zařazení: Zvěřina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: