Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
2
hodnoceno: 2
Příprava:40 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
100
g
máslo
přepuštěné
sůl
hladká mouka
1
ks
vejce
citronová šťáva
3
lžíce
švestková povidla
40
g
mandle - loupané
nakrájené na nudličky
4
ks
kapří filety
Bramborový salát
1
špetka
sůl
1
lžíce
sádlo
5
lžíce
ocet
150
g
slanina
1
lžíce
bylinky
tymián
1
špetka
pepř mletý
1
ks
červená cibule
najemno nakrájená
125
ml
horká voda
1
kg
vařené brambory
ve slupce
cukr
na dochucení
Postup přípravy receptu
Osolené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet v chladu. Pak je obalíme v mouce a poté ve vejcích rozšlehaných s povidly a mandlemi. Smažíme pozvolna ve vyšší vrstvě přepuštěného másla.
Bramborový salát připravíme následujícím způsobem: Na tuku vyškvaříme slaninu a tuk procedíme do mísy. Přidáme cibuli, 125 ml horké vody, ocet, sůl, pepř a trochu cukru. Promícháme a přidáme k oloupaným bramborám nakrájeným na plátky. Vložíme do vyhřáté trouby, občas promícháme. Nakonec vmícháme bylinky, posypeme vyškvařenou slaninou a podáváme.
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.